Etsi

YLEISTÄ KILPAILUISTA


 Kilpailija osallistuu kilpailuihin aina omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei siis korvaa kilpailuissa hevoselle tai ratsastajalle tapahtunutta vahinkoa. SRL:n jäsenillä on kuitenkin jäsenetuna tapaturmavakuutus, joka on voimassa ratsastukseen ja hevosten hoitoon liittyvissä tilanteissa, myös kilpailuissa sekä välittömillä matkoilla kilpailupaikalle tai tallille. Jäsenvakuutus korvaa ihmisen tapaturmasta aiheutuneita lääkäri ja muita kuluja tiettyyn rajaan asti. Ottamalla nk. lisävakuutuksen voit nostaa korvaussummia sekä laajentaa korvaukseen piiriä. Lisävakuutuslasku tulee jäsenkortin mukana. Hevosen omistajat, ratsastajat ja hoitajat vastaavat itsensä tai hevosensa aiheuttamista vahingoista kolmannelle osapuolelle. SRL suosittelee vastuuvakuutuksen ottamista.


Kaikkien kilpailevien jäsenien olisi hyvä tutustua alalinkistä aukeavaan Ratsastajan opas kilpailumaailmaan oppaaseen!
Kaikki ratsastuslajien kilpailusäännöt löydät SRL:n sivuilta:

KOULURATSASTUS

Kilpailusäännöt muuttuvat vähän joka vuosi, joten säännöt kannattaa lukea. Tässä joitain ylös napattuja kohtia vuonna 2021:
Ratsastajan tulee aina ratsailla ollessaan käyttää hyväksyttyä turvakypärää. Seurakilpailuissa kilpailuissa ratsastajalla tulee olla siisti kilpailuasu. ( Varrelliset kengät tai chapsit + kannalliset kengät). hanskat, väri asun mukaan, yksivärinen tumma huputon paita, mielellään vaaleat ratsastushousut, ei kirkkaita värejä. Hiukset kiinnitettynä, pitkät hiukset piiloon nutturalle tai verkkoon.  Aluekilpailuissa helppo B-luokista alkaen virallinen kilpailuasu: ratsastustakki, vaaleat housut, ratsastussaappaat tai ratsastuskengät ja sileävartisen saappaanvarret, turvakypärä, valkoiset, luonnonvalkoiset tai takin väriset käsineet, valkoinen/vaalea tai takin värinen plastrong, tai solmio, vaalea poolopusero tai vastaava. 
Hevosen saa letittää, pakollista se ei ole. Hännästä saa letittää vain juuriosan, ei koko häntää. Letityskuminauhojen tulee olla hillitynväriset, lähellä hevosen omaa väriä.
Vuonna 2021 saa seuratasolla (1.taso) kilpailla ilman kannuksia, kannuksia käyttäessä niiden tulee olla metallia. Aluetasolla (2.taso) kannus kuuluu kilpailuasuun, poniluokissa kannusten käyttö vapaaehtoista. 
Helppo C ja Helppo B tasolla ravin saa esittää keventäen suuntaan sopivalla kevennysjalalla paitsi merkkisuorituksissa pöytäkirjan mukaisesti. Helppo A tasolta alkaen ravi esitetään keventäen vain jos sitä erikseen ohjelmassa edellytetään. 
3.s väärinratsastus = hylkäys
Raippa ei saa olla mukana kuin verryttelyssä, max pituus 120 cm.
********
Kouluratsastuksen kvaalisäännöt:
Kilpailuharjoitus ja 1-taso(seurataso): 
ei kvaaleja vaikeampiin luokkiin.
 2-taso( aluetaso):
 ei kvaaleja, ratsastusseura valvoo kilpailijan tasoa myöntämällä kilpailuluvan. Lupa-asioissa ota yhteys Esmaan!
 3-taso (kansallinen taso): Osallistuakseen 3-tason tai sitä ylempien tasojen kilpailuihin tulee ratsukon olla saavuttanut 60 % tulos vähintään Helppo A-tasoisesta luokasta 2-tason kilpailussa. Tarkemmat tiedot koulusäännöissä, klikkaa alla

SRL Kouluohjemat

ESTERATSASTUS

Kilpailusäännöt muuttuvat vähän joka vuosi, joten säännöt kannattaa lukea. Tässä joitain ylös napattuja kohtia vuonna 2021:
Seurakilpailuissa urheilijalla tulee olla siisti asu, kiinnitetty turvakypärä ja korolliset kengät, joissa on varsi tai sileänahkaiset saappaanvarret.
Turvajalustimien ja turvaliivin käyttöä suositellaan. Hiusten tulee olla kiinni, pitkät hiukset nutturalle, verkkoon tai muuten piiloon.
Puomityöskentelyssä ja hypätessä raipan maksimipituus 75cm. Urheilija voi käyttää max. 120 cm pitkää raippaa ratsastaessaan valvotussa verryttelyssä. Poniratsastajien ja lapsiratsastajien raipan maksimipituus on aina 75 cm. 
Kannusten kärjet eivät saa osoittaa ylöspäin. Rissakannuksia, joiden levyissä on lovi- tai hammastettu reuna, ei saa käyttää. Sen sijaan rissakannukset, joiden pyörivien levyjen reunat ovat sileät ja tasaiset, on sallittu. 
*******
Kvaalitsäännöt: 
Siirtyäkseen 80 cm:ä korkeampiin luokkiin, urheilijalla tulee olla seura- tai aluekilpailuista 80 cm luokista kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta. Tästä eteenpäin vaaditaan kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta Myös kenttäkilpailun estekokeessa saavutetut tulokset kelpaavat sekä yli 60 % taitoarvosteluluokasta.. Tulokset tulee olla saavutettu kuluvan tai kahden tätä edeltävän kalenterivuoden aikana. Tulokset ovat urheilijakohtaisia. Suoritettuaan vaadittavat tulokset, ratsastaja urhelija saa osallistua 10 cm korkeampiin luokkiin kaikilla hevosilla/poneilla kilpailusääntöjen ja kutsun mukaisesti. Mainitut rajoitukset eivät koske nuoria hevosia (4-8v) niille avoimissa luokissa. 

                                                                                 Kilpailukutsut

Kilpailut


Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely Loviisan Ratsastajat ry:ssä 

Loviisan Ratsastajat ry kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon, joka on katto-organisaatio ja lajiliitto Suomessa. Loviisan Ratsastajat ry järjestää kilpailuja. Kilpailujen järjestämistä sekä tulosten tuottamista ja julkaisua varten Loviisan Ratsastajat ry kerää henkilötietoja. 

Loviisan Ratsastajat ry henkilötietojen käsittelystä vastaa: Maria Björklund 

Ratsastuskilpailu on maksullinen palvelu ja osallistuminen muodostaa sopimuksen osallistujan ja Loviisan Ratsastajat ry välillä. Loviisan Ratsastajat ry kerää osallistujista henkilötiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Loviisan Ratsastajat ry käsittelee näitä tietoja kilpailutapahtumien pohjalta ja tuottaa näiden perusteella kilpailutulokset. Kilpailutulokset julkaistaan. Kilpailussa menestyneet voivat saada erilaisia ranking- ja valiomerkkipisteitä. Loviisan Ratsastajat ry toimittaa listan pelaajista ja heidän saamistaan pisteistä. Nämä tiedot lisätään SRL:n rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteriin. 

Näistä rekisteristä lasketaan useita erilaisia tunnuslukuja; rekisteri ja siitä lasketut tunnusluvut julkaistaan useita kertoja vuodessa. 

Sekä kilpailutulokset että rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteri ja sen perusteella lasketut tunnusluvut voidaan julkaista missä tahansa mediassa mm. paikallislehdet, valtakunnalliset lehdet, Hippos-lehti, seurojen ja alueiden www-kotisivut ja SRL:n www-kotisivut. 

Kilpailua varten osallistujista kerätään nimi, jäsenseura sekä jäsennumero. Kilpailutuloksia varten osallistujatietoihin voidaan liittää tietoja kilpailutapahtumista kilpailuluokkien tulokset, sijoitus kilpailussa, saavutetut rankingpisteet. 

Kilpailutulokset ja ranking- sekä valiomerkkipisterekisteri dokumentoivat SRL:n kilpailuhistoriaa. Tietoja ei koskaan poisteta. 

Henkilöllä on seuraavat oikeudet kilpailuun liittyvien henkilötietojen käsittelyn osalta: 
1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä. 
2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä. 
3) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole ilmoittautunut eikä osallistunut kilpailuun. 
4) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu.